
سایز متن /
در سال اقتصاد مقاومتی موفق به ایجاد ۲۰۰ فرصت شغلی برای معلولان شدیم
نفی اتوماسیون پیام بزرگ آیین پاسداشت “جهاد اشتغال” است
معلولان در رعایت عدالت به توانمندی رسیدند
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز بیان کرد: این مجموعه در سال اقتصاد مقاومتی موفق به ایجاد ۲۰۰ فرصت شغلی برای معلولان شد.
سید محمد موسوی در آئین پاسداشت جهاد اشتغال که به همت کانون توانا و با حضو مسوولان استانی برگزار شد، افزود: خدا را شاکریم که در سال اقتصاد مقاومتی در سنگر اشتغال و تولید توانستیم زمینه اشتغال ۲۰۰ فرد دارای معلولیت را فراهم کنیم و اثبات کنیم که معلولان تواناتر از آنند که جامعه میپندارد.
مدیرعامل شرکت گروه بهداشتی فیروز با بیان این مطلب که پیش از این ۶۰۰ فرد معلول در این واحد تولیدی مشغول به فعالیت شدهاند، افزود: در بهمن ماه سال شیفت سوم کارخانه فیروز راهاندازی و منجر به ایجاد ۲۰۰ فرصت شغلی جدیر برای معلولان شد.
مقام عالی مشورتی سازمان ملل در زمینه معلولان ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر معلولان ۹۲ درصد کارکنان فیروز را تشکیل میدهند، اضافه کرد: به تازگی در ۸ استان کشور ۶۰ فرد معلول در حوزه بازاریابی، تحقیقات و فروش وارد بازار کار شده و به خانواده بزرگ فیروز پیوستند.
این مسئول با بیان این مطلب که در حال حاضر ۶۰۰ فرد معلول در خطوط تولیدی فیروز مشغول به فعالیت هستند، تاکید کرد: به زودی بخش بازاریابی فیروز در همه استانهای کشور فعال خواهد شد و سعی داریم این استراتژی را در شهرستانها نیز اجرایی کنیم که بر این اساس در شش ماه آینده ۴۰۰ فرصت شغلی جدید نیز در اختیار معلولان قرار خواهد گرفت.
وی با بیان این مطلب که کانون توانا اثبات کرد که در سال اقتصاد مقاومتی میتوان در مقابل موانع ایستاد و کار کرد، تصریح کرد: کانون معلولین این ظرفیت را دارد که دست به ایجاد اشتغال برای معلولان بزند.
مدیر عامل شرکت گروه بهداشتی فیروز با تاکید بر اینکه معلولان افرادی توانمند و مصداق بارز مقاومت هستند، گفت: کانون توانا و فیروز در سال اقتصاد مقاومتی، با ایستادگی خود ضمن اثبات توانمندی نسبت به معلولان تغییر نگرش ایجاد کردند.
وی افزود: پیام بزرگ این آیین پاسداشت که رسانهها باید آن را به گوش سرمایهداران برسانند این است که ما با به کارگیری دستگاههای اتوماسیون به شدت مخالف هستیم چرا که معتقدیم در جایی که جوانان جامعه بیکار هستند، ماشین و اتوماسیون معنا ندارد.
دبیر برگزاری مجامع هماندیشی تشکلهای معلولان سراسر کشور لزوم تخصیص فرصتهای شغلی به معلولان در حوزه صنعت را از دیگر پیامهای آئین پاسداشت جهاد اشتغال خواند و اضافه کرد: تنها راه بومیسازی صنعت، دوری جستن از اتوماسیون است چرا که اتوماسیون در کشورهای دارای نرخ رشد منفی جمعیت کارایی دارد.
این فعال اجتماعی حوزه معلولان کشور در ادامه سخنانش عدم دریافت کمک بلاعوض را از بارزترین ویژگیهای کانون معلولین توانا برشمرد و بیان کرد: کانون توانا نیز صاحب یک مجتمع بزرگ کارگاهی و سه شرکت تولیدی در زمینه قطعات الکترونیکی، بسته بندی و محصولات شیشه است که منجر به اشتغال بیش از یکصد نفر شده است.
وی با بیان این مطلب که کانون معلولین توانا یک نهاد مردمی است که از ۲۳ سال گذشته در استان قزوین فعالیت میکند، یادآور شد: تعریف کانون توانا از پدیده “معلولیت” امروز در دپارتمان اکوسوکِ سازمان ملل به عنوان یک تعریف شاخص مورد توجه قرار گرفته است.
موسوی با بیان این مطلب که اعتقاد ما این است که انسان هرچه محدودتر باشد سازندهتر است و تمام موفقیتها و ابداعات بشر مرهون محدودیت اوست، تصریح کرد: کانون توانا این تعریف را ۲۳ سال پیش و در یک فضای کوچک ۴۵ متری ارائه داد و در تمام سالهای گذشته با عملکرد خود به اثبات آن پرداخت.
این چهره شاخص و موفق ملی، به کارگیری معلولین و ایجاد اشتغال را تنها جلوه کوچکی از اندیشه وسیع کانون توانا و و مسئولیت اجتماعی واحد تولیدی فیروز دانست.
موسوی با بیان این مطلب که کانون توانا در آذر ماه سال جاری با دریافت لوح از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهعنوان “برترین تشکل نهاد مردمی کشور” شناخته شده است، اضافه کرد: این نهاد مردمی با رویکرد اجتماعی و با انساننگرانه مدیریت میشود.
موسوی از فکر و اندیشه بهعنوان مهمترین مهارت معلولان یاد کرد و اضافه کرد: اگر نیک بنگریم محدودیت عامل رشد و تعالی است و سازندگی ما در زمینه نیروی انسانی و مسائل اجتماعی بروز پیدا کرده است.
وی محدودیت جسم را هدیهای از جانب خداوند خواند و با بیان این مطلب که تبحر کانون توانا در عرصه علوم انسانی است، یادآور شد: معلولان به سبب محدودیت جسمی که دارند باید برای امور مدیریتی، تحقیقاتی و پژوهشی تربیت شوند.
موسوی با بیان اینکه صاحبان ثروت و سرمایه که خدا را باور دارند باید بدانند ثروتشان سرمایه خداست و آنها وکیل خدا بر سرمایه هستند، گفت: مسلمانان صاحب سرمایه باید از دست دادن اختیار تمام دارایی خود در هنگام مرگ را از آداب مُحرم شدن در کعبه درس بگیرند و نسبت به چالشهای اجتماعی احساس مسئولیت داشته باشند.
این کارآفرین برتر کشور در زمینه اشتغالزایی برای معلولان
در ادامه از عدم فراهم بودن فرصتهای برابر برای معلولان ابراز ناخرسندی کرد و افزود: چرا هرگاه سخن از معلولیت به میان میآید ذهنها به سمت ناتوانی و ضعف میرود در حالی که معلولان بارها دست به اثبات مقاومت و توانمندی زدهاند.
وی اضافه کرد: مهمترین انتظار ما از مسئولان فراهم کردن بسترهای لازم و رفع موانع است تا بتوانیم پیش از این رشد و توسعه داشته باشیم.
بنیانگذار کانون توانا با بیان این مطلب که هدف انقلاب اسلامی زنده نگاهداشتن پرچم اسلام و راه و یاد امام علی (ع) است، تاکید کرد: من بر اساس اصول و باورهای اسلامی خود را خادم معلولان دانسته و از لفظ کارآفرین خجالت میکشم.
این مسئول بر ضرورت احیای سرمایهداری الهی تاکید و اضافه کرد: وقتی مولا علی(ع) مقتدای من است، احیای این سبک از سرمایهداری الهی را وظیفه خود میدانم و همه کسانی که در شبهای قدر مولایمان علی (ع) را صدا میزنند چنانچه میخواهند باری از زمین بردارند باید بدانند راه علی چگونه بود.
این کارآفرین موفق در عرصه بینالملل خاطرنشان کرد: من دارایی خود را در برابر وظیفه انسانیام تقسیم کردم اما معتقدم در مقابل رزمندگان سالهای جبهه و جنگ کاری نکردهام.
رئیس هیات مدیره کانون توانا ابراز داشت: انقلاب ما با محوریت دو رکن اساسی امامت و عدالت ایجاد شد و از این حیث شرمنده عزیزانی هستیم که آگاهانه به جبهه رفتند و جان دادند.
وی مبنای انقلاب اسلامی را عدالتمحوری دانست و تاکید کرد: جامعه با نگاه بر همین رکن به صحنه دعوت شد و بسیاری از مردم حاضر و به قیمت خودن خود خواستار برقراری عدل شدند در حالیکه برخی با اعمال نادرست خود موحب ناراحتی رهبر انقلاب شدهاند.
مدیر عامل شرکت بهداشتی فیروز خاطرنشان کرد: ما باعث سربلندی آنهایی شدیم که در انقلاب وعده داده بودند که عادلانه رفتار میکنند.
این مدیر موفق اقتصادی در ادامه افزود: من از همینجا به مقام معظم رهبری پیام میدهم که معلولان در زمینه عدالت سربلند هستند و نهادی مردمی را ایجاد کرداهاند که ۱۲۰۰ فرد معلول در آن فعالیت میکنند.
وی رعایت عدالت را مبنای اصلی گزینش نیرو در فیروز اعلام کرد و گفت: روند جذب نیرو در عیروز طی سه مرحله مورد بازرسی قرار میگیرد تا از اجرای ضوابط اطمینان حاصل شود.
موسوی تاکید کرد: برخی از مدیران دستگاههای اجرایی و نمایندگان مجلس خواستار بهکارگیری افراد خاصی نیشوند اما ما حقوق مردم را زیر پا نمیگذاریم تا معلولان طبق آییننامه و بر اساس عدالت استخدام شوند.
مشاور عالی سازمان ملل در زمینه معلولان ایران از مسئولان خواست تا عدالت را در زمینه اقتصادی رعایت کنند و ادامه داد: ما در دو مجموعه کانون توانا و گروه بهداشتی فیروز در حد توان و بضاعت خود کار کردهایم تا شما در زمینه عدالت معذرت خواهی نکنید.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود از کودکان بهعنوان سرمایه ملی همه کشورها یاد کرد و افزود: هر جامعهای که جا که در مسیر بالندگی قرار گرفته توجه خاصی به کودکان داشته است و کانون معلولین نیز در همین راستا احساس ضرورت کرده و دست به آموزش و حمایت تحصیلی کودکان معلول زده است.
سید محمد موسوی از عدم آگاهی خانوادهها در رشد و تربیت فرزندان خود ابراز ناراحتی کرد و افزود: کانون توانا و مجموعه فیروز ضرورت تربیت کودک را مورد توجه قرار داده و از همینرو به زودی اپلیکشن طراحی شده در خصوص نکات تربیتی فرزندان را به جامعه عرضه میکند.
به گفته مدیر عامل شرکت بهداشتی فیروز اپلیکشن مذکور که برگرفته از نمونه خارجی بوده و بومیسازی شده است و حاوی نکات آموزشی- تربیتی کودکان تا سن ۶ سالگی است.
رئیس هیات مدیره کانون توانا در ادامه سخنانش معلمی را شغل مهم و بنیادین جامعه معرفی و اضافه کرد: معلمی راه اصلی انسان سازی است در حالیکه جامعه به این شغل به اندازه مشاغلی مانند پزشکی و مهندسی بها نداده است.
این مسئول از برگزاری همایش ویژه معلمان کلاس اولی توسط کانون توانا بهعنوان اولین همایش در این حوزه در سراسر ایران یاد کرد و ادامه داد: معلولین برای اولین بار در ایران و استان قزوین همایشی برای معلمین کلاس اول برگزار کردند تا به معلمها بگویند مهمترین مواد اولیه، سرمایه و سرنوشت کشور در دست شماست.
موسوی از تشکیل کانون معلمین توانا در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: کانون توانا در این زمینه ورود خواهد کرد تا در ارتقای نقش و جایگاه معلمین پیشگام باشد.
بنیانگذار کانون معلولین توانا در بخش دیگری از سخنان خود از فقدان قانون حمایت از کارآفرینان ابراز ناراحتی کرد و با بیان این پرسش که چرا پس از این همه مدت قانون مدونی در این خصوص نداریم، ادامه داد: کارآفرین در کشور ما گونه نادری از خانواده سختپوستان است که در برابر موانع مقاومت میکند.
وی تاکید کرد: کارآفرینان باید بهعنوان سرمایههای ملی محافظت و حمایت شوند تا این روند به افزایش تعداد کارآفرینان منجر شود.
موسوی با بیان اینکه کارآفرین نیازمند امنیت اقتصادی است، توضیح داد: چیزی که من به عنوان یک کارآفرین در مقابل آن مقاومت کردم عوامل خارجی نبود بلکه موانع و مشکلات داخلی بود و متاسفانه کارآفرینان از ملجا و پناه قانونی برخوردار نیستند.